Over de verkiezing

Over de verkiezing

Aan verschillende kappers hebben we gevraagd of we de verkiezing in deze onzekere tijden wel doorgang moeten laten vinden. Zij gaven aan van wel, omdat de verkiezing juist een middel is dat kan helpen om deze crisis door te komen. De Verkiezing van de Leukste Kapper en Kapsalon gaat daarom door. Juist nu is het belangrijk dat jullie kappers, laten zien dat jullie de leukste, beste en mooiste zijn, want kapsalons en ZZP Kappers zijn onmisbaar in onze samenleving. Jullie zijn vakmensen die er niet alleen voor zorgen dat je er weer stralend uitziet, maar bieden ook een luisterend oor. In de kapsalon kunnen mensen hun verhaal kwijt. De kapsalon is de hoeksteen van jouw buurt. Jullie verdienen dit podium!

Ook in 2020 zijn we op zoek naar de leukste kapsalons en ZZP Kappers van Nederland. Vanaf 6 april tot en met 20 juni 2020 kan er in alle gemeentes van Nederland gestemd worden op de leukste kapsalons en ZZP Kappers. Zij maken daarmee kans op een felbegeerde Award. Deze awards worden uitgereikt aan de winnaars per gemeente, provincie en natuurlijk is er een landelijke winnaar. De landelijke winnaar in zowel de categorie Kapsalons als in de categorie ZZP Kappers wordt bepaald door de vakjury. 

3 Awards voor Creativiteit

Heb jij een toffe en creatieve campagne gevoerd om ervoor te zorgen dat jouw kapsalon of jij als ZZP Kapper hoog eindigt in de verkiezing, dan maak jij kans op één van de 3 Creativiteit Awards.

Stemronde en prijzen voor stemmers

Vanaf 6 april tot en met 20 juni kan iedereen via www.kapperenkapsalon.nl stemmen op zijn of haar favoriete kapper of kapsalon. Je mag maximaal 1 keer per device en per categorie een stem uitbrengen. Let op dat je eerst jouw stem bevestigd voordat je een nieuwe stem uitbrengt in de andere categorie. Als stemmer maak je daarbij ook nog kans op mooie prijzen:

  1. Apple Earpods
  2. VVV Giftcard t.w. € 100,00 o.a. te besteden bij Thuisbezorgd.nl
  3. Gratis knipbeurt bij jouw favoriet (geldig tot jaar na coronacrisis)

Op de bedankpagina die je krijgt na het bevestigen van een stem staat een extra winactie waarmee je de volgende prijzen kunt winnen:

  1. Twee vliegtickets naar Ibiza. Aangezien we keuzevrijheid willen bieden met betrekking tot datum, tijdstip en luchthaven van vetrek aan de winnaar wordt dit uitgekeerd in de vorm van een tegoed van 250 euro zodat de winnaar zelf kan boeken. Geldig t/m 1 mei 2022
  2. Bol.com giftcard t.w.v. €100,00
  3. Eén minuut gratis boodschappen doen. Hierbij geldt van ieder product slechts 1 stuk. Deze prijs heeft een maximale waarde van € 300,–

Gemeente, provincie en landelijke winnaars

Kapsalons en ZZP Kappers maken in de gemeente waar zij gevestigd zijn kans op een Award voor de meeste stemmen en een Award voor de hoogste waardering. Een kapsalon of ZZP Kapper kan natuurlijk ook beide titels in de gemeente winnen. De provincie winnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%. Bekijk hier een rekenvoorbeeld. De landelijke winnaars worden bepaald door de vakjury (zie hieronder). Er zijn minimaal 30 stemmen nodig om een Award te kunnen winnen.

Kapsalons en ZZP Kappers met minimaal 30 stemmen en een gemiddelde score van een 9 of hoger kunnen ook nog een Gold Award ontvangen.

Als genomineerde met minimaal 30 stemmen maak je naast een Award ook nog eens kans op een hele toffe prijs, namelijk 2 tickets naar Ibiza! Deze prijs wordt verloot onder alle genomineerden met minimaal 30 stemmen.  

Vakjury
De vakjury maken uit de Provincie Winnaars (op basis van de online stemronde) de keuze voor een landelijke winnaar in zowel de categorie Kapsalons als in de categorie ZZP Kappers. De vakjury bestaat uit:

Wolfgang Peppmeier

Wolfgang Peppmeier is hoofdredacteur van het kappersvakblad TOP HAIR en trainer bij JUMP! Management voor kappers. Bovendien geeft hij begeleiding aan mensen met een burn-out. Hij was interim manager bij Great Lengths en heeft tot nu toe drie boeken geschreven. Zijn laatste boek ‘Uitstraling – laat van buiten zien hoe je van binnen bent’ is al zeven keer herdrukt. Onder de naam ‘Pepptalk’ geeft Wolfgang Peppmeier individuele coachings op locatie in kapsalons maar ook in bedrijven buiten de kappersbranche. Hij geeft seminars en lezingen over communicatie en persoonlijke ontwikkeling in Nederland, België en Duitsland. Je kunt hem volgen via Facebook en Linkedin.

29 juni Live Online Award Uitreiking!
De Award Uitreiking van de Verkiezing van de Leukste Kapper & Kapsalon vindt bij deze editie online plaats.
Op 29 juni worden om 19:00 uur in een live-uitzending onder meer de gemeentewinnaars, vakjurywinnaars, de winnende kapper/kapsalon van 2 tickets naar Ibiza en de prijswinnaars onder de stemmers bekend gemaakt.

De Online Award Uitreiking uitreiking is 29 juni om 19:00 uur live te volgen via onder meer de Facebookpagina van deze verkiezing, het YouTube-kanaal van de verkiezing, de Facebookpagina van TopHair, de Facebookpagina van The Hair X-perience en de Facebookpagina van Kapperskorting.com

Deelname
Als je een titel hebt gewonnen dan mag je die sowieso gratis en voor niks voeren. Deelname aan de verkiezing is verder ook geheel gratis.

Organisatie & Partners
Deze verkiezing wordt organiseerd door Vote Company in samenwerking met The Hair X-perience, Top Hair, Kapperskorting.com /  Haibu Experience Center en UnitedConsumers. Kapperskorting.com is hoofdsponsor van de categorie ZPP Kappers.

Gold partners

Vote Company faciliteert veilig en eerlijk online stemmen voor besloten groepen stemgerechtigden.

Daarnaast is het de specialist voor het organiseren van een publieksverkiezing in opdracht.

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details