Over de verkiezing

Vanaf 12 maart 2018 gaan we op zoek naar de leukste kappers en kapsalons van 2018. In alle gemeentes in Nederland kan dan worden gestemd op de leukste Kappers, ZZP Kappers en kapsalons en zij maken daarmee kans op een felbegeerde Award. Deze awards worden uitgereikt aan de winnaars per gemeente, provincie en natuurlijk is er een landelijke winnaar. 

Nieuw: Award voor kappers die geen ZZP Kappers zijn
Voor het eerst zijn er ook awards voor kappers die werkzaam zijn bij een kapsalon. Dit mogen ook eigenaren zijn. Voor ZZP Kappers is er, net als vorig jaar, een aparte categorie. Om bovenstaande reden is de naamgeving van de verkiezing ook uitgebreid naar “Verkiezing van de Leukste Kapper & Kapsalon”.

Stemronde
Vanaf 12 maart tot en met 6 mei kan iedereen via www.kapperenkapsalon.nl stemmen op zijn of haar favoriete Kappers, ZZP Kappers en kapsalons. Je mag maximaal 1 keer per categorie een stem uitbrengen. Let op dat je eerst jouw stem bevestigd voordat je een nieuwe stem uitbrengt in de andere categorie. Daarnaast mag je ook 1 stem uitbrengen via SMS. Stemmen via SMS doe je door een SMS-bericht te sturen naar nummer 1008 met de tekst "VOTE [UNIEKE SMSCODE]". Lees hier meer over stemmen via SMS.

Als stemmer maak je daarbij ook nog kans op mooie prijzen: 

  1. Meet and Greet met Maan
  2. Een luxe hotelovernachting voor 2 personen
  3. Een wellnessdag voor 2 personen. Een heerlijke dag ontspannen. 
  4. Een bioscoopbon voor 2 personen

Gemeente, provincie en landelijke winnaars
Kappers, ZZP Kappers en kapsalons maken in de gemeente waar zij gevestigd zijn kans op een Award voor de meeste stemmen en een Award voor de hoogste waardering. Een Kapper, ZZP Kapper of Kapsalon kan natuurlijk ook beide titels winnen. De provincie winnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%. Bekijk hier een rekenvoorbeeld. Ook de landelijke winnaars worden bepaald op basis van deze combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Er zijn minimaal 30 stemmen nodig om een Award te kunnen winnen.

Kappers, ZZP Kappers en kapsalons met minimaal 30 stemmen en een gemiddelde score van een 9 of hoger kunnen op 3 juni tijdens de Award Show ook nog een Gold Award ontvangen.

Vakjury Award
Bij de vorige editie was er al een Vakjury Award voor ZZP Kappers. Deze wordt opnieuw uitgereikt. Daarnaast worden er dit jaar ook Vakjury Awards uitgereikt voor de categorie Kappers en de categorie Kapsalons. 

Award Show Verkiezing van de Leukste Kapper & Kapsalon 2018
De verkiezing wordt op 3 juni 2018 afgesloten met een feestelijke Award Show in het Award Show Theater tijdens The Hair X-perience  in Gorinchem. 

Tijdens deze feestelijke uitreiking kunnen de gemeente winnaars zich in het zonnetje laten zetten en worden de provincie en landelijke winnaars bekend gemaakt en gehuldigd door Fred van Leer. Daarnaast zal Maan, winnares van The Voice of Holland 2016, een geweldige performance neerzetten en sluiten we af met de afterparty van DJ Phalerieau & MC Aleinde Lon. Gegarandeerd feest!

 

Programma Award Show: 

13.00 uur - 14:30 uur
Uitreiking gemeentewinnaars & fotomoment Fred van Leer of Miss NL Nickey Opheij en tijd om The Hair X-perience te bezoeken!

15:45 uur
Inloop Award Show Theater

16:00 uur
Start Award Show (presentatie Kim Kötter, optreden van Maan, Valerio Zeno)

17:00 uur - 18.00 uur
Afterparty met DJ Phalerieau & MC Aleinde Lon en Maan

Klik hier voor meer informatie over de Award Show.

Organisatie & partners
De Verkiezing van de Leukste Kapper & Kapsalon 2018 wordt georganiseerd door Vote Company, in samenwerking met Top Hair, The Hair X-perience en FNV Mooi.

Gold partners

Verkiezing van de leukste Kapper en Kapsalon is powered by Vote Company, Dé specialist in het organiseren van verkiezingen.

Silver partners

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details