Over de verkiezing

Vanaf 12 maart 2018 gaan we op zoek naar de leukste kappers en kapsalons van 2018. In alle gemeentes in Nederland kan dan worden gestemd op de leukste Kappers, ZZP Kappers en kapsalons en zij maken daarmee kans op een felbegeerde Award. Deze awards worden uitgereikt aan de winnaars per gemeente, provincie en natuurlijk is er een landelijke winnaar. 

Nieuw: Award voor kappers die geen ZZP Kappers zijn

Voor het eerst zijn er ook awards voor kappers die werkzaam zijn bij een kapsalon. Dit mogen ook eigenaren zijn. Voor ZZP Kappers is er, net als vorig jaar, een aparte categorie. Om bovenstaande reden is de naamgeving van de verkiezing ook uitgebreid naar “Verkiezing van de Leukste Kapper & Kapsalon”.

 

Award Show 

De verkiezing wordt op 3 juni 2018 afgesloten met een feestelijke Award Show in het Award Show Theater tijdens The Hair X-perience  in Gorinchem waar de gemeente winnaars zich kunnen laten huldigen en de provincie en landelijke winnaars bekend worden gemaakt.

Kappers, ZZP Kappers en kapsalons kunnen zich nu al nomineren. Deelname is geheel gratis. Maak hieronder jouw keuze, maar bekijk eerst hier of jouw Kapper, ZZP Kapper of Kapsalon wellicht al genomineerd is.

Gemeente, provincie en landelijke winnaars
Kappers, ZZP Kappers en kapsalons maken in de gemeente waar zij gevestigd zijn kans op een Award voor de meeste stemmen en een Award voor de hoogste waardering. Een Kapper, ZZP Kapper of Kapsalon kan natuurlijk ook beide titels winnen. De provincie winnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%. Ook de landelijke winnaars worden bepaald op basis van deze combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Er zijn minimaal 30 stemmen nodig om een Award te kunnen winnen.

Kappers, ZZP Kappers en kapsalons met minimaal 30 stemmen en een gemiddelde score van een 9 of hoger kunnen op 3 juni tijdens de Award Show ook nog een Gold Award ontvangen.

Vakjury Award

Bij de vorige editie was er al een Vakjury Award voor ZZP Kappers. Deze wordt opnieuw uitgereikt. Daarnaast worden er dit jaar ook Vakjury Awards uitgereikt voor de categorie Kappers en de categorie Kapsalons. 

Award Show Verkiezing van de Leukste Kapper & Kapsalon 2018
Op zondag 3 juni vindt de Award Show van de Verkiezing van de Leukste Kapper & Kapsalon 2018 plaats in het Award Show Theater tijdens The Hair X-perience  in Gorinchem.

Tijdens deze feestelijke uitreiking kunnen de gemeente winnaars zich in het zonnetje laten zetten en worden de provincie en landelijke winnaars bekend gemaakt en gehuldigd door Fred van Leer. Daarnaast zal Maan, winnares van The Voice of Holland 2016, een geweldige performance neerzetten en sluiten we af met de afterparty van DJ Phalerieau & MC Aleinde Lon. Gegarandeerd feest!

 

Programma Award Show: 

13.00 uur - 14:20 uur Huldiging gemeente winnaars, op de foto met Award & Fred van Leer
14.20 uur - 15:45 uur Bezoek aan The Hair X-perience

15:45 uur                    Entree Award Show Theater Award Show. Met optreden van maandag

17.00 uur                    Afterparty met DJ Phalerieau & MC Aleinde Lon

Klik hier voor meer informatie over de Award Show.

Organisatie & partners

De Verkiezing van de Leukste Kapper & Kapsalon 2018 wordt georganiseerd door Vote Company, in samenwerking met Top Hair, The Hair X-perience en FNV Mooi.

Verkiezing van de leukste Kapper en Kapsalon is powered by Vote Company, Dé specialist in het organiseren van verkiezingen.

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details