Vragen van stemmers

Het kan zijn dat je als stemmer vragen hebt over de verkiezing of over het stemmen zelf. Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen dan vind je onderaan het contactadres van de organisatie zodat je jouw vraag kunt stellen.

1. Hoe kan ik zien wie er genomineerd zijn?
Kijk in het overzicht van de genomineerden. Bij het uitbrengen van een stem selecteer je jouw favoriet en breng je een stem uit.


2. Mijn favoriete Kapper, ZZP Kapper of Kapsalon staat er nog niet tussen. Hoe meld ik die aan? 
Staat jouw favoriet nog niet in de lijst van genomineerden, nomineer deze dan hier. De organisatie neemt contact op met het betreffende Kapper, ZZP Kapper of Kapsalon om ze te informeren over de nominatie.


3. Wie mogen er genomineerd worden?
Een ZZP kapper of kapsalon dient een statutair gevestigde onderneming binnen Nederland te zijn. De organisatie beoordeelt of een Kapper, ZZP Kapper of Kapsalon wordt toegelaten tot de verkiezing.


4. Wanneer ik mijn postcode invoer tijdens het stemproces, krijg ik de melding dat de postcode ongeldig is.
Nieuwe postcodes worden soms nog niet herkend, vul in dat geval een andere postcode uit de woon- of vestigingsplaats in.


5. Ik woon in het buitenland en wil graag mijn stem uitbrengen, maar mijn postcode wordt niet geaccepteerd.
Buitenlandse postcodes worden niet geaccepteerd, omdat dit een verkiezing is voor mensen die in Nederland woonachtig zijn. 


6. Ik ontvang geen bevestiging van mijn stem per e-mail.
Controleer eerst of de bevestiging in de ongewenste berichten / spambox terecht is gekomen. Is dit niet het geval, dan kan je via deze link opnieuw een bevestiging aanvragen. 


7. Kan ik door op verschillende manier te stemmen, vaker stemmen?
Ja, dat kan. Je kan per stemronde op iedere genomineerde 1x per e-mail en ook 1x via SMS stemmen.


8. Waar kan ik de unieke SMS-code van mijn nominatie vinden?
Via deze link kan je snel en eenvoudig de unieke SMS-code van jouw Kapper, ZZP Kapper of kapsalon. Stemmen via SMS doe je door een SMS-bericht naar nummer 1008 met de tekst "VOTE [UNIEKE SMSCODE]". Let er op dat er een spatie staat tussen het woord VOTE en de unieke SMS-code. Stemmen via SMS mag maximaal 1 keer per mobiel nummer. Ter bevestiging van jouw stem ontvang je 1 SMS-bericht retour. De kosten hiervan bedragen eenmalig € 0,90 (exclusief de kosten van je mobiele telefoon).


9. Ik heb gestemd via SMS, maar ik ontvang geen bevestigingsbericht
Dan heeft het telefoonabonnement waarschijnlijk een Premium SMS Blokkade. Dit betekent niet dat je niet mee kan doen met een dergelijke stem actie. Je maakt deze blokkade ongedaan op www.smsdienstenfilter.nl  Daarna kan je wél aan het stemproces deelnemen.


10. Hoe kan ik zien hoeveel stemmen mijn favoriete Kapper, ZZP Kapper of Kapsalon heeft ontvangen?
Een aantal maal wordt er een tussenstand gepubliceerd. Deze tussenstanden kan je zien op de pagina Tussenstand. Tussen de momenten van publicatie van de tussenstand in, is het niet mogelijk om te zien hoe vaak er op jouw favoriete Kapper, ZZP Kapper of Kapsalon is gestemd.
 

11. Mijn email adres wordt niet herkend, kan ik nu wel stemmen?
Het systeem ziet sommige domeinen waaronder @inbox.com als oneigenlijke e-mailadressen ook wel 'wegwerp e-mailadressen' genoemd. De herkomst en echtheid van dergelijke e-mailadressen kan niet worden geverifieerd en dus kan er helaas niet mee gestemd worden.


12. Het lukt mij niet om te stemmen via de mobiele website
Mocht het voorkomen dat het niet lukt om via de mobiele website te stemmen, dan zit rechtsboven op de mobiele website een button waarmee je naar de normale website gaat. Je kan dan op de normale website alsnog stemmen.


13. Tot wanneer kan er gestemd worden?
Er kan vanaf 12 maart tot en met 6 mei 2018 gestemd worden.


14. Hoe worden de winnaars bepaald?
Kappers, ZZP Kappers en kapsalons maken in de gemeente waar zij gevestigd zijn kans op een Award voor de meeste stemmen en een Award voor de hoogste waardering. Een Kapper, ZZP Kapper of Kapsalon kan natuurlijk ook beide titels winnen. De provincie winnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%. Ook de landelijke winnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Er zijn minimaal 30 stemmen nodig om een Award te kunnen winnen.

Kappers, ZZP Kappers of Kapsalons met minimaal 30 stemmen en een gemiddelde score van een 9 of hoger ontvangen op 3 juni tijdens de Award Show ook nog een Gold Award.

 
Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, neem dan contact op met info@kapperenkapsalon.nl.

Gold partners

Verkiezing van de leukste Kapper en Kapsalon is powered by Vote Company, Dé specialist in het organiseren van verkiezingen.

Silver partners

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details